Ekwentị mkpanaka
+86 186 6311 6089
Kpọọ anyị
+86 631 5651216
E-mail
gibson@sunfull.com

Ụkpụrụ ọrụ ihe mmetụta okpomọkụ yana echiche nhọrọ

Otu ihe mmetụta Thermocouple si arụ ọrụ

Mgbe e nwere ihe abụọ dị iche iche na-eduzi na semiconductor A na B na-emepụta akaghị, na njedebe abụọ na-ejikọta ibe ha, ọ bụrụhaala na okpomọkụ dị na njikọ abụọ ahụ dị iche, okpomọkụ nke otu njedebe bụ T, nke a na-akpọ. njedebe na-arụ ọrụ ma ọ bụ njedebe na-ekpo ọkụ, na okpomọkụ nke njedebe nke ọzọ bụ TO , nke a na-akpọ njedebe free ma ọ bụ njedebe oyi, e nwere ihe dị ugbu a na akaghị, ya bụ, ike electromotive dị na loop ka a na-akpọ ike thermoelectromotive.Ihe omume a nke imepụta ike electromotive n'ihi ọdịiche dị na okpomọkụ ka a na-akpọ mmetụta Seebeck.Enwere mmetụta abụọ metụtara Seebeck: nke mbụ, mgbe mmiri na-agafe na nkwụsị nke ndị nduzi abụọ dị iche iche, a na-etinye ọkụ ma ọ bụ hapụ ebe a (dabere na ntụziaka nke ugbu a), nke a na-akpọ mmetụta Peltier;Nke abụọ, mgbe ihe dị ugbu a na-agafe na onye nduzi nwere gradient okpomọkụ, onye nduzi na-amịkọrọ ma ọ bụ na-ahapụ okpomọkụ (dabere na ntụziaka nke ugbu a na-adabere na gradient okpomọkụ), nke a maara dị ka mmetụta Thomson.A na-akpọ ngwakọta nke ndị nduzi abụọ dị iche iche ma ọ bụ semiconductor a thermocouple.

 

Otu ihe mmetụta mgbochi na-arụ ọrụ

Uru nguzogide nke onye na-eduzi na-agbanwe na okpomọkụ, na okpomọkụ nke ihe a ga-atụle na-agbakọ site na ịlele uru nkwụsị.Ihe mmetụta nke ụkpụrụ a kpụrụ bụ ihe mmetụta okpomọkụ na-eguzogide, nke a na-ejikarị eme ihe maka okpomọkụ dị n'ogo okpomọkụ nke -200-500 Celsius.Ntụ.Igwe dị ọcha bụ isi ihe na-emepụta ihe na-eguzogide okpomọkụ, na ihe na-eguzogide okpomọkụ kwesịrị inwe àgwà ndị a:

(1) Ọnọdụ okpomọkụ nke nguzogide kwesịrị ịdị ukwuu ma kwụsie ike, ma ekwesịrị inwe mmekọrịta dị mma n'etiti uru nguzogide na okpomọkụ.

(2) High resistivity, obere okpomọkụ ike na ngwa ngwa mmeghachi omume ọsọ.

(3) The ihe nwere ezi reproducibility na nka, na price bụ ala.

(4) Ngwa kemịkalụ na anụ ahụ kwụsiri ike n'ime oke nha okpomọkụ.

Ka ọ dị ugbu a, platinum na ọla kọpa bụ ndị a na-ejikarị eme ihe na ụlọ ọrụ ahụ, ma mee ka ọ bụrụ ọkọlọtọ okpomọkụ na-atụ ihe mgbochi okpomọkụ.

 

Echiche mgbe ị na-ahọrọ ihe mmetụta okpomọkụ

1. Ma ọnọdụ gburugburu ebe obibi nke ihe a tụrụ atụ nwere mmebi ọ bụla nke ihe nlere okpomọkụ.

2. Ma ọ dị mkpa ka edekọ ọnọdụ okpomọkụ nke ihe a tụrụ atụ, ụjọ ma na-achịkwa ya na-akpaghị aka, yana ma ọ dị mkpa ka a tụọ ya ma bufee ya ozugbo.3800 100

3. N'ọnọdụ ebe okpomọkụ nke ihe a tụrụ atụ na-agbanwe ka oge na-aga, ma nkwụsị nke ihe nrịbama okpomọkụ nwere ike izute ihe ndị chọrọ nha okpomọkụ.

4. Nha na izi ezi nke oke nha nha.

5. Ma nha nke ihe nleba anya okpomọkụ kwesịrị ekwesị.

6. A na-ekwe nkwa ọnụahịa na ma ọ dị mma iji.

 

Otu esi ezere njehie

Mgbe ị na-etinye na iji ihe mmetụta okpomọkụ, a ga-ezere njehie ndị a iji hụ na mmetụta nha kacha mma.

1. Njehie kpatara nrụnye na-ezighi ezi

Dịka ọmụmaatụ, ọnọdụ ntinye na ntinye ntinye nke thermocouple enweghị ike igosipụta ezigbo okpomọkụ nke ọkụ ọkụ.N'ikwu ya n'ụzọ ọzọ, thermocouple ekwesịghị ịwụnye ya na nso ọnụ ụzọ na kpo oku, na ntinye ntinye kwesịrị ịbụ ma ọ dịkarịa ala 8 ruo 10 ugboro dayameta nke tube nchebe.

2. Njehie na-eguzogide okpomọkụ

Mgbe okpomọkụ dị elu, ọ bụrụ na e nwere akwa mkpuchi coal na tube nchebe na ájá na-ejikọta ya, nkwụsị nke okpomọkụ ga-abawanye ma gbochie nduzi nke okpomọkụ.N'oge a, ọnụ ahịa ihe ngosi okpomọkụ dị ala karịa ezigbo uru nke okpomọkụ a tụrụ.Ya mere, n'èzí nke thermocouple tube nchebe kwesịrị ịdị ọcha iji belata mmejọ.

3. Njehie kpatara site na mkpuchi adịghị mma

Ọ bụrụ na a na-ekpuchi thermocouple, oke unyi ma ọ bụ nnu slag na tube nchebe na waya ịbịaru osisi ga-eduga na mkpuchi na-adịghị mma n'etiti thermocouple na mgbidi ọkụ, nke dị njọ karị na okpomọkụ dị elu, nke na-agaghị eme ka ọ ghara ịdị na-efu. Igwe ọkụ ọkụ mana ọ na-ebute nnyonye anya.Njehie nke a kpatara nwere ike iru Baidu mgbe ụfọdụ.

4. Njehie ewepụtara site na inertia thermal

A na-akpọpụta mmetụta a karịsịa mgbe a na-eme nha ngwa ngwa n'ihi na inertia nke thermocouple na-eme ka uru mita gosipụtara na-ada azụ n'azụ mgbanwe na okpomọkụ a na-atụ.Ya mere, a ga-eji thermocouple nwere electrode dị nro na obere dayameta nke tube nchebe dị ka o kwere mee.Mgbe ọnọdụ nha ọnọdụ okpomọkụ nyere ikike, tube nchebe nwere ike wepụ ya.N'ihi nha nha, njupụta nke mgbanwe okpomọkụ nke thermocouple chọpụtara dị ntakịrị karịa nke mgbanwe ọkụ ọkụ ọkụ.N'ịbụ ndị na-abawanye nha nha, ntakịrị njupụta nke ngbanwe nke thermocouple na nnukwu ọdịiche dị na okpomọkụ nke ọkụ ọkụ.


Oge nzipu: Nov-24-2022